понедельник, 19 февраля 2018 г.

Vrijstaande bungalow net buiten Biarritz

Vrijstaande bungalow net buiten Biarritz

Bepaalde content kan niet worden ingeladen omdat u daarvoor cookies dient te accepteren via privacy.vtwonen.nl.


Gekocht als een bijna-bouwval, omgetoverd tot een bungalow vol joie de vivre: Constance en Dorian realiseerden in acht jaar tijd het huis van hun dromen, gelegen tussen stad en zee.


waar: Biarritz, Frankrijk

bewoner(s): Constance en Dorian

soort huis: Vrijstaande bungalow

soort bouw: Bestaande bouw

woonoppervlakte: 150 m²

trefwoorden: vrijstaande woning, groot wonen, slaapkamer-binnenkijken


Bijna-bouwval


Drie muren. Dat is het enige wat overbleef van het huis waar Constance en Dorian in 2006 tegenaan liepen. Dorian: ‘Gebouwd in de jaren veertig, om uiteindelijk aan zijn lot overgelaten te worden. Het verkeerde in een verschrikkelijke staat en het was meteen duidelijk dat we de hele boel zouden moeten afbreken en weer opbouwen. Gelukkig was het dak wel oké. Dachten we. Eenmaal aan het slopen, bleek ook dát eraan te moeten geloven. Maar wat wel helemaal goed was, was de locatie van het huis: een rustige omgeving buiten Biarritz, vlak bij de stranden. Die geweldige plek, daar deden we het voor.’


Hier en daar een pastelletje


Zo oogverblindend wit als de huizen in Griekenland, zo wit had Constance ook haar nieuwe huis voor ogen. ‘Iedere lente opnieuw wit ik de buitenmuren, ik ben dol op dat stralende effect.’ Ook binnen is het helderwit wat de klok slaat, aangevuld met de kleuren van de robuuste basismaterialen die werden gebruikt: grijs beton ciré voor de vloeren, zwart staal voor de enorme kozijnen. De stalen steunbalk die op de plaats kwam van een gesloopte muur is wit geverfd, maar draagt – vol in het zicht – wel bij aan het stoere karakter van het huis. Net als het stukje bakstenen muur achter de houtkachel, een herinnering aan het oude huis. De natuurlijke lichte houtkleuren van meubels en accessoires geven het interieur zijn warmte en ietwat Scandinavische look en feel, samen met talloze vachtjes en vachten, vloerkleden en mooie stoffen als oud linnen en kant. Hier en daar matcht een pastelkleurtje perfect met de jaren-vijftig-en seventies-spullen die een retro-sfeer leggen over de inrichting met kringloopvondsten, familiestukken en zelfgemaakte items.


Shoppen in de stijl van


Bron: vtwonen september 2015 | Fotografie Julien Fernandez | Tekst Amandie berthon / amandinejules.com


Original article and pictures take cdn.vtwonen.nl site

Комментариев нет:

Отправить комментарий