понедельник, 19 февраля 2018 г.

Farfars kunstgave

Farfars kunstgave
  • Farfars kunstgave
    © Karina Tengberg

    Farfars kunstgave

    Her bor Anne Aarsland, 37 år, kunstner, og Christian Dubois, 44 år, sekretariatschef, sammen med deres to sønner, Asger på otte år og Max på tre år. Lejligheden på 150 kvm ligger på Frederiksberg.

    Det var Anne Aarslands farfars held, der lagde frøet til barnenebarnets passion for kunst: „Da min far var dreng, købte min farfar en blandet kunstkasse til 100 kr. på auktion. Den viste sig indeholde otte hånddekorerede Asger Jorn-litografier, som er mange penge værd i dag. Min farfar forærede mig et af litografierne, og det har fulgt mig lige siden,“ fortæller Anne, der selv arbejder som kunstner. Billedet er stadig Annes favorit, men hun har heldigvis plads til mere end én kunstner i sit hjerte, og på en rundtur i hjemmet møder vi blandt andre Per Kirkeby, Husk Mit Navn, Tal R, John Kørner, Victor Ash og så selvfølgelig en række af hendes egne værker i akvarel og akryl. Hendes bedste, personlige kunstkup er et lille billede af Lise Blomberg Andersen, som hun har fulgt i mange år, og det store Tal R-litografi, som hun har scoret til næsten ingenpenge på en auktion. „Du kan finde god kunst til meget rimelige priser hos Bruun Rasmussen og Lauritz.com. Du skal bare se dig godt for og vide, hvad du vil have, for her er virkelig også meget dårlig kunst. Hvis du er lidt usikker på kunst, så køb gennem gallerier, som giver god vejledning og ofte er langt fremme i forhold til de nyeste tendenser,“ råder Anne, der primært går efter litografier, da de er mere tilgængelige i forhold til unika-værker.

    Kunst & Klassikere

    Trods Annes store kunstpassion har hun indrettet familiens herskabslejlighed med øje for, at hvert værk kræver plads - også visuelt. Derfor er rummene ikke proppede med møbler, men har en næsten galleriagtig stemning med god gulvplads. Det er også til stor glæde for parrets drenge, der uden problemer kan bygge de vildeste togbaner. Men til-bage til kunsten, for Anne er fuld af gode råd til, hvordan du får skabt en fantastisk billedvæg.

    „Find en balance, sammenhæng, eller hæng dem i ‘ramme’. Min billedvæg i stuen består fx af værker i forskellige størrelser, men jeg har hængt dem, så deres rammekant danner en slags ydre ramme - altså så ophængningen flugter på ydersiderne både vertikalt og horisontalt,“ siger Anne, der også har et tip til at se dine værker med nye øjne.
    „Jeg har haft mine værker i mange år og har svært ved at skille mig af med dem. Til gengæld laver jeg en gang imellem en ny ophængning, fordi det giver et nyt syn på billederne,“ fortæller hun. På samme måde leger Anne med møblerne i hjemmet, og parret køber og sælger ofte deres møbler. Både Anne og Christian er fan af forandringer i hjemmet, og fordi deres designklassikere holder prisen, kan de ofte bare ‘bytte’ møbler på nettet. Ud over den økonomiske fordel elsker parret kombinationen af kunst og klassikere, da kunsten lige giver møbler en ekstra dimension.

    „Kunst er mange ting for mig - det er både fuldstændig unødvendigt og livsnødvendigt. Men én ting er sikkert: Kunst giver det dér ekstra lag på alting,“ siger Anne.

  • © Karina Tengberg

    Under de store vinduespartier mod det tidligere Radiohuset står en lys sofa fra Erik Jørgensen. På gulvet ligger et vintage-kelimtæppe og på sofaen en mohairplaid, begge dele købt i Beau Marché. Den sorte gulvlampe er designet af Arne Jacobsen, det lille Eames bord fås hos Paustian. Bogkasserne er fra Trævarefabrikernes Udsalg, mens plakaten ovenpå er fra Louisiana.

  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • © Karina Tengberg
  • © Karina Tengberg

    Over det sorte køkken fra HTH hænger ‘Granade’- pendler fra Alvar Aalto. Køkkenet har udgang til en solrig altan. ‘Savbukke’-bordet, tegnet af Hans J. Wegner, forsøgte Anne at købe på bruunrasmussen. dk, men hun blev overbudt. Det viste sig at være hendes far, som heldigvis valgte at forære det til Anne og Christian i bryllupsgave.

    TIP: Bordpladen dominerer et køkken, så gå efter en type, du virkelig kan lide. Tænk også over, hvad du har tid og lyst til ift. pleje. En træbordplade kræver fx mere vedligeholdelse end en stålbordplade, men her får du et varmt udtryk. En stålbordplade kan til gengæld tåle stort set alt.

  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • © Karina Tengberg
  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • © Karina Tengberg
  • © Karina Tengberg
  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • © Karina Tengberg
  • © Karina Tengberg
  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • © Karina Tengberg
  • © Karina Tengberg
  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • © Karina Tengberg

    Familien rundt om arbejdsbordet.

    Tæt på Anne

    Hvordan ville dit hjem føles uden kunst?
    „Kedeligt."

    Hvad er dit næste kunstkøb?
    „Det er ikke planlagt - jeg er hele tiden åben over for ny kunst og handler spontant."

    Skal man vælge kunst efter farverne i sin indretning?
    „Du skal altid vælge kunsten efter den gode kunst. Kunsten skal gerne give en særlig oplevelse, der rækker ud over boligindretning - og måske kan det herigennem sætte boligindretningen i et særligt perspektiv?"

    Hvad er dit bedste kunsttip?
    „Når du skal indrette med kunst/købe kunst, er det vigtigste at tage udgangspunkt i kunsten. Hvis du har et godt værk, skal resten nok passe til. Eller sagt på en anden måde: God kunst passer altid ind."

    Hvad er god kunst?
    „God kunst er mange forskellige ting og kan vise sig på forskellige måder. Fx kan god kunst give et nyt og uventet perspektiv på noget, du ellers har taget for givet. Eller god kunst kan være en oplevelse, der rammer på et måske ikke helt definerbart plan."


Original article and pictures take boligmagasinet.dk site

Комментариев нет:

Отправить комментарий